Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ismét terjedőben a koronavírus Magyarországon

Koronavírus helyzet Magyarországon

Hazánkban ismét emelkednek a koronavírusos esetszámok, és 2024 szeptemberére újabb hullám kialakulása várható. A szennyvízvizsgálatok adatai szerint emelkedik a vírus örökítőanyagának koncentrációja, ami előrejelzi a betegszámok növekedését. Az omikron JN.1 alvariánsa továbbra is domináns, de egy újabb variáns, a FLiRT (KP.3), szintén megjelent, ami szintén fokozott fertőzőképességgel bír.

Covid-19 tünetek

Bár a betegség tünetei továbbra is hasonlítanak az influenzához, a szakértők figyelmeztetnek, hogy az új változatok esetében gyorsabb terjedés és súlyosabb megbetegedések is előfordulhatnak. Mivel a tünetek hasonlóak az influenzához, ezért érdemes termékkínálatunkból olyan tesztet választani, ami egyszerre több fertőzést is kimutat, hogy célzott kezelésben tudjon részesülni.

Védekezés a járvány ellen

Jelenleg Magyarországon a lakosság jelentős része már védett vagy átesett a betegségen, de az oltási programokkal kapcsolatban problémák merülnek fel, mivel az elérhető vakcinák egy része lejárt, és a friss oltások beadása pedig nehézkes. Az új hullám érkezése miatt a hatóságok figyelmeztetnek, hogy érdemes ismét fokozott figyelmet fordítani a higiéniai szabályok betartására.

Covid-19 tesztek

Webshopunkban ismét elérhetők a koronavírus gyorstesztek, melyek otthon egyszerűen, fájdalommentesen és percek alatt elvégezhetőek: