Barion Pixel
Oldal kiválasztása
Kezdőlap 9 Hírek 9 Újabb COVID-19 világjárvány fenyegethet

Újabb COVID-19 világjárvány fenyegethet

Víruskutatók szerint a korábbi koronavírus-járványt követően sem tanultunk eleget, így nincs arra garancia, hogy nem jön hamarosan a következő világjárvány. Az események megismétlődése miatt az emberiségnek fel kell készülnie az ilyen helyzetekre.

Az Oxfordi Egyetem kutatója, Teresa Lambe, aki korábban az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni vakcina kifejlesztésén is dolgozott, arra figyelmeztet, hogy újabb világjárványokra kell felkészülnünk, amelyekre jelenleg nincs megfelelő előkészületünk, valamint nem is haladunk előre a következő járványra való felkészülésben, nem születnek  proaktív intézkedések. A kutató szerint az infrastruktúra fejlesztése, az egészségügyi költségvetés és a járványügyi intézkedések felülvizsgálata mind olyan fontos lépések, amelyekre figyelmet kellene fordítani.

Immunológusok és genetikusok úgy vélik, annak ellenére, hogy az emberiség sikeresen átvészelt egy pandémiát, nem szabad elkönyvelnünk azt, hogy nem jöhet hamarosan a következő járvány. Sőt, a koronavírus-járványból sem sikerült kellőképpen tanulnunk, és az Egyesült Királyság egészségügyi infrastruktúrája azóta sem javult, sőt, rosszabb állapotban van, mint a Covid idején volt.

Az szakértők mind egyetértenek abban, hogy az állandó kockázat miatt az emberiségnek tanulnia kell a koronavírus-járványból és el kell kerülnie a történelem ismétlődését, hiszen a pandémia több millió emberéletet követelt világszerte.