Barion Pixel
Kezdőlap 9 Termék 9 Alltest Spermakoncentráció gyorsteszt otthoni használatra (2 db/doboz)

Alltest Spermakoncentráció gyorsteszt otthoni használatra (2 db/doboz)

Spermakoncentráció, férfi termékenységi gyorsteszt

Termékünk jelenleg készleten van.

• A 16 óráig leadott rendeléseket másnapra szállítjuk munkanapokon!

• Az ár 5% Áfát tartalmaz.

Ár: 4.990 Ft/db

Elfogyott

Elfogyott

A Carbon Web Kft. a hatályos jogszabályok értelmében az önellenőrzésre szolgáló IVD tesztet magánszemélyek számára online a 7/2004. (XI. 23.) EüM rendeletben foglaltak szerint értékesítheti, és a megrendelést követően csomagkiszállítással házhoz szállíttathatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendelés leadásával Ön lemond az önellenőrzésre szolgáló teszt használatával kapcsolatos szakmai információ biztosításához fűződő jogáról. A teszt szabályos elvégzéséhez részletes magyar nyelvű használati útmutatót mellékelünk, melyet a teszt dobozában, illetve weboldalunkon talál meg.

Spermakoncentráció gyorsteszt termék leírás

A spermakoncentráció gyorsteszt egy biokémiai vizsgálati módszer az emberi ondó koncentrációjának in vitro kvalitatív becslésére, mint kiegészítő lehetőség a meddőség és/vagy a terhesség tervezésének klinikai diagnosztizálásában a terhességhez szükséges spermakoncentrációhoz viszonyított szint önértékeléssel történő meghatározásával.

Az optimális spermakoncentráció határai az egészséges termékenységhez szükséges normális tartományban vannak. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) által meghatározott normális tartomány a spermakoncentrációra általában 15 millió/ml felett van. Az alacsonyabb spermakoncentráció lehet az alacsony termékenység vagy a meddőség okozója. A férfi termékenységi gyorsteszt otthoni felhasználásra alkalmas.

Spermakoncentráció gyorsteszt specifikáció

Termék neve: Alltest Spermakoncentráció gyorsteszt otthoni használatra
Minta: spermium
Kiszerelés: 2 db/doboz
Forma: kazettás teszt
Gyártó: Hangzhou Alltest Biotech Co., Ltd.
Lejárat dátuma: 2025.11.

Hatósági Bizonyítvány

Használati útmutató

A spermakoncentráció gyorsteszt készlet tartalma

  • 2 db tesztkazetta
  • 2 db mintagyűjtő edény
  • 2 db színező folyadék
  • 2 db pipetta
  • 2 db lemosó folyadék
  • 2 db eszköz tartó
  • 2 db eljárási kártya
  • 1 db magyar nyelvű használati utasítás
Spermakoncentráció, férfi termékenységi gyorsteszt

Tesztelés menete

A teszt elvégzése előtt figyelmesen olvassa el a Használati utasítást! A mintavételt végezze el a használati utasításban leírtaknak megfelelően!

1.

Vegye ki a tesztkazettát az fólia tasakból, majd helyezze vízszintes felületre. A csomagban található pipetta segítségével cseppentsen egy cseppet a mintából az „A” jelzésű mélyedésbe.

2.

Az ondó felszívódása után cseppentsen három csepp kék színű festéket az „A” jelzésű mélyedésbe, majd várjon 1-2 percet, hogy felszívódjon.

3.

Cseppentsen két cseppet az áttetsző lemosó folyadékból az „A” jelzésű mélyedésbe és várjon 1-2 percet, hogy felszívódjon. Ezt követően azonnal olvassa le az eredményt.

4.

Hasonlítsa össze az „A” mélyedésben kialakult színt a „B” referencia színnel. Minél sötétebb a kapott szín, annál magasabb a spermium koncentráció. Kérjük, olvassa el a mellékelt eljárási kártyát.

Eredmények értelmezése

Normális

Hasonlítsa össze a kazetta „A” jelű mélyedésében kialakult színt a „B” jelű mélyedés referencia színével. NORMÁLIS: ha az „A” mélyedésben látható szín sötétebb vagy azonos, mint a „B” referencia szín. Ez azt jelenti, hogy a sperma koncentráció nagyobb vagy egyenlő mint 15 millió/mL. A megtermékenyítés valószínűsége magas, feltéve, ha az egyéb feltételek is adottak (pl. peteérés).

Rendellenes

Hasonlítsa össze a kazetta „A” jelű mélyedésében kialakult színt a „B” jelű mélyedés referencia színével. RENDELLENES: ha az „A” mélyedésben látható szín világosabb, mint a „B” referencia szín. Ez azt jelenti, hogy a spermium koncentráció alacsonyabb mint 15 millió/mL, ami oligospermiát (normálisnál alacsonyabb spermiumszámot) jelez. A megtermékenyítés valószínűsége alacsony, további orvosi vizsgálat javasolt.

Megjegyzés

Ha az „A” mélyedés egyáltalán nem színeződött el, az súlyos oligospermiát vagy azoospermiát (5 millió/mL-nél alacsonyabb koncentráció) jelent. Ha bizonytalan az eredményben vagy pontatlannak gondolja, akkor egy későbbi időpontban ismételje meg a tesztet a dobozban található másik teszt készlettel. Fontos, hogy a megismételt teszt előtt 6 napon keresztül ne történjen ejakuláció. Ha a második teszt is rendellenes eredményt mutat akkor keresse fel orvosát.