Barion Pixel
Kezdőlap 9 Termék 9 ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez (1 db/doboz)

ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez (1 db/doboz)

ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez (1 db/ doboz)

Termékünk jelenleg nincs készleten.

• A 16 óráig leadott rendeléseket másnapra szállítjuk munkanapokon!

• Az ár 5% Áfát tartalmaz.

Ár: 16.500 Ft/doboz

Elfogyott

Elfogyott

A Carbon Web Kft. a hatályos jogszabályok értelmében az önellenőrzésre szolgáló IVD tesztet magánszemélyek számára online a 7/2004. (XI. 23.) EüM rendeletben foglaltak szerint értékesítheti, és a megrendelést követően csomagkiszállítással házhoz szállíttathatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendelés leadásával Ön lemond az önellenőrzésre szolgáló teszt használatával kapcsolatos szakmai információ biztosításához fűződő jogáról. A teszt szabályos elvégzéséhez részletes magyar nyelvű használati útmutatót mellékelünk, melyet a teszt dobozában, illetve weboldalunkon talál meg.

ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez termékleírás

A daganatos sejtek anyagcseréjekor nagy mennyiségben termelődik egy piruvát kináz (M2-PK) nevű enzim. Ezt az enzimet a daganat bocsátja ki magából és az kiürül a széklettel. Az enzim mennyisége így könnyen vizsgálható. A laboratóriumban egy immunológiai eljárással ezt az enzimet mutatják ki és számszerűen meghatározzák annak szintjét. Az értékeléssel ellátott, számszerű enzimszint leletet 4 héten belül postázzák a beküldő páciensnek. Mivel a teszt eredménye független bármiféle étrendtől, így nem szükséges a mintavétel előtt speciális diétát tartani és a székletben lévő vér sem befolyásolja az eredményt.

Mikor nem alkalmazható az enzimes béldaganatszűrés?

Híg, hasmenéses széklet nem alkalmas vizsgálatra! A belek gyulladásos betegségei, például colitis ulcerosa, Crohn betegség vagy bármilyen más hasmenéses betegség esetén a teszt pozitív eredményt adhat.  Ilyen betegségek fennállása esetén a teszt elvégzése nem ajánlott.

Mi a teendő, ha emelkedett enzimszint eredményt kap a páciens (pozitív lelet)?

Ebben az esetben jelentős esélye van annak, hogy a vizsgált személy vastagbél, végbél szakaszán jóindulatú, vagy – kisebb valószínűséggel – rosszindulatú daganat van jelen. Pozitív leletet ad a belek gyulladásos állapota is. A jóindulatú daganatokat (polypokat) is diagnosztizálni kell, mert legtöbbször ezek válnak évek alatt rákos daganattá. Az ilyen lelettel mindenképpen szükséges a háziorvost, kezelőorvost felkeresni, mert az emelkedett enzimszint okát fel kell tárni.  Ebben az esetben vastagbéltükrözés vizsgálat elvégzése szükséges.

A teszt dobozain, illetve a csomagolásban található tájékoztatóban fel van tüntetve a székletminta beküldési határideje. Felhasználás előtt ezt a dátumot, kérjük, ellenőrizzék!
Lejárt beküldési határidő esetén, kérjük, hívja a következő telefonszámot, hogy tájékoztassák a lehetőségeiről.

Telefonszám: 06/30/865-7792

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. 

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT AZ ENZIMSZINT MÉRÉSE SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

Specifikáció

Termék neve: ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez
Minta: széklet
Kiszerelés: 1 db/doboz
Gyártó: ScheBo® Biotech AG.
Lejárat dátuma: 2024.11.30.

Dokumentumok

Használati útmutató

ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez készlet tartalma:

  • 1 db mintavételi cső
  • 1 db díjmentesen feladható, megcímzett postai válaszborítékot a minta beküldéséhez
  • 1 db visszaküldendő lapot a páciens adataival, valamint hozzájárulásával
  • 1 db használati útmutató
ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez (1 db/ doboz)

ScheBo® Tumor M2-PKTM Székletteszt enzimes béldaganatszűréshez

Az enzimes alapú, modern széklettesztet, a vastagbélrák korai szűrésre, 2004-ben fejlesztették ki Németországban. (ScheBo Biotech AG.) A teszt előnye a fájdalommentesség és a megbízhatóság.

Az eljárás megbízhatósága, érzékenysége és fajlagossága kiváló. A béldaganatok lassú kialakulása miatt (több év) érdemes az enzimes béldaganat szűrést évente megismételni. Az ismételt vizsgálatokkal a biztonság egyre növelhető.