Koronavírus gyorsteszt hírek

Oldalunkon színvonalas, tájékoztató jellegű cikkeket olvashatnak a koronavírus és a koronavírus (COVID-19) gyorstesztek témakörében. Célunk a minőségi tartalom közlése, amely lehetőséget nyújt az Olvasóknak arra, hogy minél több megbízható információhoz jussanak a koronavírus gyorsteszteket illetően. Sajnos manapság számos téves és hamis hír kering a koronavírussal kapcsolatban az interneten, ezért írásainkban folyamatosan törekszünk a hitelességre, valamint a hasznos és naprakész információk átadására.

Az új típusú koronavírus (hivatalosan: SARS-COV-2) által okozott fertőző betegség (COVID-19) a kínai Vuhan városban jelent meg 2019 decemberében, majd terjedt tovább szerte a világon. A betegség tünetei között szerepel a láz, száraz köhögés, fáradékonyság, nehézlégzés, torokfájás, fejfájás és izom- vagy ízületi fájdalom. A betegség enyhe, közepes vagy súlyos lefolyású is lehet, gyógyszert vagy védőoltást sajnos eddig nem sikerült feltalálni rá. A fertőzés emberről-emberre terjed cseppfertőzéssel, lappangási ideje pedig 2-14 nap. A főbb kockázati csoportba a 60 évnél idősebb emberek tartoznak. Az Egészségügyi Világszervezet a járványt 2020. március közepén hivatalosan is világjárvánnyá nyilvánította. A koronavírussal megfertőződöttek száma folyamatosan növekszik, nem csak a külföldi országokban, hanem Magyarországon is. A COVID-19 vírussal diagnosztizált emberek száma már meghaladta a három milliót világszerte, Magyarországon pedig több, mint kétezer igazolt koronavírussal fertőzött embert regisztráltak.

A fertőzést megelőzhetjük immunrendszerünk erősítésével (C- és D vitamin szedés), a fizikai erőnlét és a szellemi aktivitás fenntartásával, a megfelelő, egészséges életmóddal, a szájmaszk viselésével, a gumikesztyű használatával, valamint a szociális érintkezések elkerülésével. A betegség további terjedésének megelőzéséhez és megállításához elengedhetetlen a lakosság megfelelő informálódása, valamint az emberek minél szélesebb körű tesztelése. Több módszer áll rendelkezésre a COVID-19 diagnosztizálására, többek között a gyorsteszt elvégzése. A koronavírus gyorstesztek használata egyszerű, a mintához emberi vér, plazma vagy szérum szükséges. Érdemes teszteltetni magunkat, ha a koronavírus tüneteit érzékeljük magunkon és fennáll a COVID-19 gyanú. A gyorstesztek az eredményt akár 15 percen belül kimutatják.

Kísérje figyelemmel legfrissebb híreinket a COVID-19 gyorstesztekkel kapcsolatban!

Érdemes koronavírus tesztet csináltatni?

Érdemes koronavírus tesztet csináltatni?

Az új típusú koronavírussal fertőzött személyek száma világviszonylatban hamarosan eléri az 5 milliót, mely mellett már több mint 300 ezer halálos áldozatot követelt. Hazánkban az igazolt betegek száma túllépte a 3500-at, és eddig összesen 470 regisztrált halálos...

bővebben
Miért fontos koronavírus tesztet csináltatni?

Miért fontos koronavírus tesztet csináltatni?

A koronavírusokat a lipidburkos RNS-vírusok között tartjuk számon. Leginkább madarakat és emlősöket fertőznek máj, neurológiai, és légúti betegségeket okozva. Vannak azonban humán koronavírusok is, melyek enyhébb lefolyású vagy akár halálos kimenetelűek is lehetnek. A...

bővebben