Kezdőlap 5 Koronavírus Antigén gyorsteszt

Koronavírus Antigén teszt

Koronavírus Ag antigén gyorsteszt

A KORONAVÍRUS ANTIGÉN GYORSTESZT LEÍRÁSA

A koronavírus antigén teszt készlet a súlyos akut légzőszervi szindróma, a koronavírus 2 (SARS-CoV-2) antigén emberi orrgarati vagy szájgarati kenetből való kimutatására szolgál. A Covid-19 antigén gyorsteszt a SARS-CoV-2 okozta koronavírus fertőző betegség (COVID-19) diagnózisában nyújt segítséget.

Termékünk előrendelhető. A várható szállítási idő: március 12. (péntek)

Specifikáció

 

Termék neve:
SARS-CoV-2 koronavírus antigén gyorsteszt (immunkromatográfiás módszer)

Minta: orrgarati vagy szájgarati kenet
Kiszerelés: 25 db / doboz
Forma: kazettás teszt
Gyártó: Hightop Biotech Co., Ltd.

Engedélyek:
Ügyiratszám: OGYÉI/68038-3/2020
Nyilvántartási szám: HU/CA01/68038/20

 

Ár: 8990  Ft/db

Akciós ár: 1.590 Ft/db

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Várható szállítási idő: március 12. (péntek)

A minimum rendelési mennyiség 25 db antigén teszt, amely 1 doboz tartalma. 1 doboz ára 39.750 Ft. Az ár 5% Áfát tartalmaz!

500 db feletti rendelés esetén kérjen egyedi árajánlatot ügyfélszolgálatunktól!

Antigén teszt vizsgálati elve

A koronavírus antigén gyorstesztnél aranykolloidos immunkromatográfiás vizsgálati elv szerint a SARS-CoV-2 antigén mintában történő kimutatására a dupla antitest szendvics módszert használják. Ha az antigén jelen van a mintában, akkor kötést alkot a megfelelő aranykolloiddal jelölt 1-es monoklonális antitesttel és a bevont 2-es monoklonális antitesttel a koronavírus antigén gyorsteszt csíkban, majd megjelenik a pozitív teszteredményt jelző piros csík. Ha a minta nem tartalmaz antigént, akkor nem történik kombináció a tesztcsíkban, ahol nem jelenik meg a piros csík, ez pedig negatív teszteredményt jelöl. Függetlenül attól, hogy az antigén jelen van-e a mintában, az aranykolloidos antitest kombinálódni fog a kontrollcsík bevont antitestjeivel, és a kontrollcsík (C-vonal) el fog színeződni.

A Covid-19 Ag teszt csík SARS-CoV-2 2-es monoklonális antitesttel van bevonva. Arannyal konjugált szilárd fázis SARS-CoV-2 1-es monoklonális antitest. A minőségellenőrzésre szolgáló kontrollcsík kecske anti-egér IgG antitesttel van bevonva. Mintakivonat: Trisz-(hidroximetil)-amino-metán puffer felületaktív anyaggal. A mintavételi tampon és a mintavételi cső opcionális.

A koronavírus antigén-teszt készlet tartalma

5

25 db tesztkazetta

5

2 db mintakivonat: Trisz-(hidroximetil)-amino-metán puffer felületaktív anyaggal

5

25 db mintavételi cső

5

25 db steril mintavételi tampon

5

1 db magyar nyelvű használati utasítás

5

1 db angol nyelvű használati utasítás

Mintavétel menete a Covid-19 antigén gyorsteszthez

Mintavétel az orrgaratból

A műveletet végző szakember a tampont a jobb kezében tartja, az alany fejét pedig a bal kezével rögzíti. Ne gyakoroljunk erős nyomást, mert ezzel traumás vérzést okozhatunk. Amikor a tampon csúcsa hozzáér az orrgarati üreg elülső falához, hagyjuk ott néhány másodpercig (körülbelül 3 másodpercig), és finoman forgassuk körbe egyszer, majd lassan távolítsuk el. Ugyanazzal a tamponnal ismételjük meg a műveletet a másik orrlyukon keresztül is, ezzel biztosítva azt, hogy mindkét orrlyukból megfelelő mintát vettünk a koronavírus antigén gyorsteszt elvégzéséhez. A mintavételt hasonlóan kell elvégezni, mint a PCR teszt vizsgálat során.

Koronavírus Ag antigén gyorsteszt mintavétel orrlyukból

Mintavétel a szájgaratból

Garat mintavétel esetén a tesztelt személy feje enyhén hátrahajlik és a száját nagyra nyitja, úgy, hogy a garatmandulák mindkét oldalon látszódnak. A tamponnal simítsuk végig a nyelv tövét. Simítsuk végig a mandulákat mindkét oldalon legalább 3-szor, úgy, hogy egy kicsit rányomjuk a tampont, majd simítsuk végig fel- és lefelé az elülső garatfalat is, legalább 3-szor.

Koronavírus Ag antigén gyorsteszt mintavétel szájgarat

A koronavírus antigén gyorsteszt elvégzésének menete

A koronavírus antigén gyorsteszt elvégzése előtt a használati utasítást végig el kell olvasni. Használat előtt 30 percig hagyja szobahőmérsékleten a mintát és a reagenst. A minta érje el a szobahőmérsékletet. Ne nyissa ki a belső csomagolást, amíg az nem áll készen. A belső csomagolás felnyitása után használja fel a mintát, amint lehet.

A MINTA KEZELÉSE:

Adjon 500μl (~20 csepp) mintakivonatot a mintavételi cső 0,5 jelzéséhez. A mintagyűjtés után a tampont mártsa bele a mintakivonatba. Hagyja, hogy a mintakivonat teljesen átitassa a tampont, forgassa meg és nyomja össze a tampont 10-szer, majd húzza ki, és az ott maradó folyadékot vigye el a vizsgálatra.

Koronavírus Ag antigén gyorsteszt vizsgálat

1.

Nyissa fel az alumíniumzsák tépőkéjét. Vegye ki a tesztlapot és helyezze vízszintes felületre.

2.

Cseppentsen 2-3 cseppet (60μl-80μl) a mintakivonatból a tesztkazetta mintavájulatára.

3.

A teszteredményt 15 perc után olvassuk le, 20 perc elteltével már nincs klinikai jelentősége.

koronavírus teszt használati útmutató

Covid-19 antigén teszt eredmények értelmezése

koronavírus teszt pozitív eredmény

Pozitív

Két különálló piros csík jelenik meg. Az egyik csík a kontrollterületen (C), a másik csík a tesztterületen (T) jelenik meg

koronavírus teszt negatív eredmény

Negatív

Egy piros csík jelenik meg a kontrollterületen (C). Nem jelenik meg piros csík a tesztterületen (T). A negatív eredmény nem azt jelenti, hogy a mért anyag nincs jelen a mintában, csak azt jelzi, hogy a mért anyag koncentrációja a mintában nem éri el a kimutatási határt.

koronavírus teszt nem értékelhető

Nem értékelhető

Nem jelennek meg színes csíkok vagy nem jelenik meg a kontrollcsík: ennek oka a teszt helytelen elvégzése vagy a reagens hibája. Ellenőrizze a teszt elvégzésének menetét, és ismételje meg a tesztet egy friss készlettel.

A Covid-19 antigén gyorsteszt teljesítménye

R

POZITÍV ÉS NEGATÍV KOINCIDENCIA-RÁTA ÖSSZESEN: 98.8%

Fontos információk

5

A reagens egy ártalmatlanítandó in vitro reagens, amelyet csak a humán orr- vagy szájgarati mintából való kimutatásra lehet használni. A művelet végrehajtása során az utasításokat szigorúan be kell tartani. Lejárt vagy sérült terméket ne használjon.

5

A kontrollcsík színének erőssége nem a reagens minőségét tükrözi: amennyiben a színe tiszta és jól látható, ez azt jelenti, hogy a reagens hatékony.

5

A koronavírus Ag teszt készletet lezárva, nedvességtől távol kell tartani. A reagenseket illetve a mintákat alacsony hőmérsékleten kell tárolni, és használat előtt hagyni kell, hogy elérjék a szobahőmérsékletet.

5

A reagenseket az alumíniumfólia-zsákból kivéve amint csak lehet, fel kell használni, mivel így kerülhető el, hogy túl sokáig érintkezhessenek a levegővel, és ezáltal a nedvesség befolyásolja a teszteredményt.

5

A túl régóta állni hagyott, illetve szennyezett minták nem használhatók.

5

Kérjük, hogy a fertőző betegségek esetében érvényes laboratóriumi eljárásokat kövesse. A használat után keletkező hulladékot a fertőző anyagokra érvényes eljárások szerint kell ártalmatlanítani, és nem szabad egyéb módon kidobni

5

Ha a műveletet helytelenül végezzük el, ez hatással lehet az eredmények pontosságára, például a minták összekeveredése, a helytelen mennyiségek vagy a nem megfelelő kimutatási idő, stb. miatt.

5

A külön tételben lévő komponensek nem keverhetők.

5

A fertőző forrásokat, illetve feltételezhetően fertőző forrásokat tartalmazó anyagokat csak a megfelelő biológiai biztonságot garantáló biztonsági előírások betartásával szabad kezelni.

5

A következő intézkedések betartandók:

  1.  A mintákat és a reagenseket kesztyűben kezelje;
  2.  A mintákat a szájával ne szívja meg;
  3.  Ezen tételek kezelése közben ne dohányozzon, egyen, igyon, használjon kozmetikumot vagy kezeljen kontaktlencsét;
  4.  Ha a minta vagy a reagens kiömlik, használjon fertőtlenítőt;
  5.  Minden mintát, reagenst és lehetséges szennyező anyagot a vonatkozó helyi szabályozásnak megfelelően fertőtlenítsen;
  6.  A lejárati időn belül megfelelő kezelés és tárolási körülmények mellett a reagens minden komponense stabil marad. A lejárt reagens-készletet ne használja fel.

Rendelés leadása

Rendelési szándékát kérjük, jelezze elérhetőségeink egyikén!

Személyes átvétel békéscsabai irodánkban előre egyeztetett időpontban lehetséges.

Elérhetőségek

Cím

Carbon Web Kft.

5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 4. (Office House) 2.em./201.

Magyarország

Telefonszám

+36 70 771 9489

Adószám

24195320-2-04

h

Bankszámlaszám

12056008-01553027-00100000