Barion Pixel
Kezdőlap 5 Koronavírus gyorsteszt 5 Ezért fontos a rendszeres tesztelés egy cég életében

Hatékony termelékenység, élhető munkakörnyezet megteremtése és társadalmi felelősségvállalás. Megmutatjuk a legfontosabb okokat, amik miatt minden nagyobb cég és kisebb vállalkozás számára is fontos a rendszeres, koronavírus elleni tesztelés.

Habár a Covid-19 tombolása az elmúlt időszakban alább hagyott, ez nem jelenti azt, hogy a vírust végleg sikerült legyőznünk. Az éberség továbbra is fontos, melynek egyik legfontosabb alappillére a tesztelés, különösen a cégek életében.

Ebben a cikkben megmutatjuk, miért fontos a Covid-19 elleni rendszeres antigén tesztelés minden vállalkozás esetében, és azt is, hogy milyen teszteket érdemes a procedúra során alkalmazni.

Nincs több üresjárat: a rendszeres tesztelés anyagi előnyei


Az elmúlt két évben a legtöbb vállalkozás már megtapasztalhatta bőrén a koronavírus negatív hatásait. A járványhullámok hatására sok helyen akár hetekre is leállt a munka, melynek köszönhetően a cégek egy része komoly bevételkiesést szenvedett. Általában ugyanis elég lehet egyetlen fertőzött dolgozó is ahhoz, hogy a Covid-19 futótűzként terjedjen végig az egy légtérben dolgozókon, ha pedig mindenki megbetegszik, egyértelmű dolog, hogy a termelésnek állnia kell. Sok esetben ezek a leállások azonban megelőzhetőek lennének abban az esetben, ha a betegséget még azelőtt felismerjük, hogy szemmel látható, evidens tüneteket produkálna.

A rendszeres antigén tesztelés tökéletes megoldást jelent arra, hogy a betegség időben kiszűrhető legyen, így a koronavírussal fertőzött dolgozók elkülönítése is időben megkezdődhet, még azelőtt, hogy átadnák közvetlen kollégáiknak a betegséget, ezáltal is növelve a cégnél dolgozók fertőzöttségi arányát, amely, ha túl magas rendkívül rossz hatással lehet a produktivitásra és komoly profitkiesést is okozhat.

A biztonság, ami igazán fontos

Természetesen egy cég életében nem csak a pénz számít. Fontos a társadalmi felelősségvállalás és az, hogy egy jól működő vállalkozás odafigyeljen a dolgozóira, és az ő egészségük legalább annyit nyomjon a latba, mint a hatékony munkavégzés. A megfelelő, biztonságos és élhető munkakörnyezet ugyanis szintén hozzájárul a munkafolyamatok eredményességéhez.

A rendszeres koronavírus elleni tesztelés éppen ezért abban is segít, hogy az adott cég dolgozói biztonságban érezhessék magukat, és ne kelljen attól tartaniuk, hogy a vírust munkahelyükről hazaviszik, és esetleg veszélyeztetett családtagjaikat, hozzátartozóikat is megfertőzik.

Covid munkahelyen

Sőt, ilyen módon az ügyfeleket, vásárlókat, partnereket is nyugodtabban fogadhatjuk, hiszen egészen biztos, hogy a vállalkozásunk nem teszi ki őket veszélynek, mert a legszigorúbb biztonsági protokoll mellett rendszeres teszteléssel figyelünk arra, hogy kiszűrjük a vírusfertőzés lehetőségét.

Ismerjük fel időben a betegséget

A rendszeres koronavírus tesztelés legnagyobb előnye, hogy segít időben kiszűrni a Covid-19 vírus által okozott megbetegedést. Ez azért különösen fontos, mert sokan csak akkor ismerik fel, hogy megfertőzte őket a Covid-19, amikor már késő, és környezetüket is megfertőzték. A fertőzés tünetei ugyanis általában csak 5-6 nap lappangási idő után jelennek meg, és még akkor sem biztos, hogy túlságosan feltűnően jelentkeznek. A fertőzés ráadásul 80%-ban enyhe, vagy közepesen súlyos tüneteket produkál, így sokak számára megtévesztőek lehetnek.

Ha nem szeretnénk tehát, hogy egy látszólag náthás dolgozó akár a teljes irodai állományt megbetegítse, érdemes rendszeres gyorstesztet végezni, különösen a szénanáthával, megfázással és influenzával is terhet időszakokban, például tavasszal és ősszel. A gyorsteszt segít abban, hogy a fertőzés percek alatt felismerhető legyen, és a megbetegedett munkavállalók elkülönítése a lehető leggyorsabban megkezdődhessen a kollégák, partnerek és ügyfelek egészségének megóvása érdekében.

Milyen tesztet érdemes választani céges használatra?


Az aktuális koronavírus fertőzés kimutatásának egyik leghatékonyabb módját az antigén gyorstesztek jelentik. Az antigén gyorstesztet orrból, orrgaratból vagy garatból vett tamponmintával is el lehet végezni. Ez a tesztelési módszer lényegesen gyorsabb, mint egy PCR teszt, hiszen az eredmény 10-15 perc alatt kimutatható. Sőt, kényelmesebb is, hiszen az antigén gyorsteszt elvégzése kevesebb kellemetlenséggel jár, mint egy hagyományos PCR teszté.

A Vazyme antigén gyorsteszt segítségével az aktuális koronavírus fertőzést például 10 perc alatt, magas pontossággal lehet megállapítani, és akár 20 darabos kiszerelésben is megrendelhető. De vásárolhat 25 darabos kiszerelésű koronavírus antigén tesztet is, mely szintén hasonló hatékonysággal képes kimutatni a szervezetben már jelenlévő fertőzést.

Honnan szerezhetők be az antigén gyorstesztek cégek, vállalkozások számára?


A céges tesztelés során fontos, hogy olyan megbízható gyorsteszteket használjunk, melyek a koronavírus legújabb variánsait is képesek hatékonyan kimutatni. Amennyiben szeretné Ön és vállalkozása is felkészülten várni a vírus újabb hullámát, érdemes már időben betárazni ezekből a tesztekből, hiszen minél hamarabb megkezdjük a munkavállalók tesztelését, annál nagyobb eséllyel kerülhető el a fertőzés terjedése és a teljes leállás.

A webshopunkban kapható COVID-19 anigén tesztek kizárólag a legjobb minőséget képviselik, hatékonyságukat pedig a termékek oldalain elérhető, letölthető gyártói igazolások is bizonyítják. 500 darab feletti mennyiségű rendelés esetén a vásárlóknak mennyiségi kedvezményt is biztosítunk, mellyel kapcsolatban a [email protected] címen kérhetnek bővebb információt.

Ne hagyja, hogy a Covid-19 vírus kellemetlen meglepetést okozzon! Készüljön fel Ön is időben, és tesztelje dolgozóit rendszeresen az egészség megőrzése és a hatékony termelékenység fenntartása érdekében!